SKŁADNIKI
biały ryż basmati* 60 %, ryż* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Powoli włóż makaron do gotującej się wody, poczekaj aż całość się zanurzy, zmień na średni ogień. Gotuj przez 5-6 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 0,1 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od promieni słonecznych i zapachów.