MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY)...

    MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) WARKOCZ 250 g - BARTOLINI

    Obecnie brak na stanie
    6,60 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka z ciecierzycy 100 %. 

    OPIS
    Wysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
    Wysoka zawartość miedzi i manganu. Miedź i mangan pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
    Źródło błonnika, żelaza i fosforu. Żelazo i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
    Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
    Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1539 kJ/366 kcal
    Tłuszcz: 6,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
    Węglowodany: 51 g
    w tym cukry: 10 g
    Błonnik: 13 g
    Białko: 19 g
    Sól: 0,01 g

    Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
    Żelazo: 2,4 mg (17 %)**
    Mangan: 1,5 mg (73 %)**
    Miedź: 0,3 mg (30 %)**
    Fosfor: 129 mg (18 %)**

    ** dziennej referencyjnej wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    5901902002633

    16 innych produktów w tej samej kategorii: