SKŁADNIKI
95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Spaghettini to nieco cieńsza wersja popularnego Spaghetti wymagająca nieco krótszego czasu gotowania w porównaniu z klasycznym Spaghetti (4 minut zamiast 8).
W krajach gdzie go wprowadzono, stał się dość szybko numerem dwa lub trzy w rankingu sprzedaży.
Komponuje się dobrze z lekkimi sosami pomidorowo-warzywnymi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,008 g
CZAS GOTOWANIA
3 - 4 minuty
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu