SKŁADNIKI
mąka gryczana*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie zawiera 4 gniazdka makaronu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadź do wrzenia 1 l wody, następie włoż do niej makaron (1 gniazdko na osobę). Gdy makaron zacznie się rozwijać rozdziel go delikatnie widelcem, po czym zmniejsz ogień na średni.
Gotuj przez 3-4 minuty lub do czasu, aż makaron zmięknie. Przecedź makaron przez sito i lekko przepłucz w zimnej wodzie.
Propozycja podania: Połącz z zupą miso aby uzyskać tradycyjną japońską potrawę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1322 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 14 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU i soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.