KULA CIASTA NA PIERNIKI BEZGLUTENOWE...

    KULA CIASTA NA PIERNIKI BEZGLUTENOWE 600 g - ZDROWA MICHA (NA ZAMÓWIENIE - PRODUKT SEZONOWY)

    Obecnie brak na stanie
    26,33 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa, mąka gryczana, mąka jaglana, cukier trzcinowy, olej kokosowy, miód, JAJA, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, przyprawy (cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, anyż, imbir, ziele angielskie, goździki), sól morska.

    OPIS
    Ciasto dzięki autorskiej mieszance naturalnych ziół i przypraw ma niespotykanym zapachu i smak. Po rozwałkowaniu bardzo łatwo wylepić pierniczki. Z kuli powstaje od 60 do 83 pierniczków. W zalezności od grubości ciasta i wielkości foremki.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed rozwałkowaniem ciasto wstawić do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkować na posypanej mąka bezglutenową stolnicy na placek o grubości 0,5 cm. Wykrawać foremkami dowolne formy. Ciasteczka przekładać, podważając je od spodu nożem, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze ok 10 min w 180°C. Po ostygnięciu można dekorować. Smacznego!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1490 kJ/356 kcal
    Tłuszcz: 7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 67 g
    w tym cukry: 8 g
    Białko: 8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w warunkach chłodniczych
    5906395970971

    14 innych produktów w tej samej kategorii: