SKŁADNIKI
ciecierzyca gotowana 57 %, olej rzepakowy, tapenada z oliwek 10 % (oliwki zielone 30 %, oliwki czarne 30 %, olej rzepakowy, oliwa z oliwek, czosnek, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), woda, pasta SEZAMOWA tahini, zagęszczony sok z cytryny, sól, czosnek suszony, kmin rzymski, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
OPIS
Pasta z ciecierzycy z pastą z czarnych i zielonych oliwek.
Zapakowano w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1064 kJ/254 kcal
Tłuszcz: 19,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 7,5 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 8,3 g
Białko: 6,6 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu należy spożyć w ciągu 2 dni.