SKŁADNIKI
MIGDAŁY* (57 %), olej palmowy*, mąka migdałowa* (8 %), cukier trzcinowy Cristallino*, cukier trzcinowy Rapadura*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Krem z MIGDAŁÓW doskonale komponuje się z pieczywem, deserami, nadaje się również do wypieków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2760 kJ / 667 kcal
Tłuszcz - 58 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g
Węglowodany - 16 g
w tym cukry - 12 g
Błonnik - 8,7 g
Białko - 17 g
Sól - 0,16 g
Witamina E - 16 mg (133%)
Witamina B2 - 0,6 mg (43%)
Wapń - 241 mg (30%)
Magnez - 162 mg (43%)
Żelazo - 4,1 mg (29%)
(Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, ŁUBIN, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Konsystencja jest zależna od temperatury przechowywania.
Temperatura pokojowa - konsystencja kremowa.
Temperatura chłodnicza - konsystencja stała.