SKŁADNIKI
Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Cera Alba (Beeswax), Aroma, Tocopheryl Acetate, Cl 77019 (Mica), Cl 77891 (Titanium Dioxide), Cl 75470 (Carmine).
OPIS
MASŁO do pielęgnacji ust, o odżywczej formule, bogatej w naturalne oleje i MASŁA roślinne. Szybko przywraca komfort przesuszonej i delikatnej skórze, chroni przed czynnikami zewnętrznymi.
Stosowane regularnie wygładza, poprawia nawilżenie oraz regeneruje naskórek. Kremowa, miękka konsystencja i słodki aromat sprawiają, że aplikacja MASŁA staje się chwilą drobnej przyjemności.
MASŁO zawiera dobroczynne dla usta składniki:
- masło shea - tłoczone z nasion drzewa Butyrospermum Parkii, regeneruje, łagodzi podrażnienia, zapobiega odparowaniu wody z naskórka. Stanowi naturalną barierę ochronną przed czynnikami zewnętrznymi
- olej rycynowy - tłoczony z nasion rącznika pospolitego, najbardziej nabłyszczający olej roślinny. Natłuszcza i chroni skórę, łagodzi podrażnienia, regeneruje, zapewnia długotrwały połysk
- olej ze słodkich MIGDAŁÓW - tłoczony z nasion drzewa migdałowego, polecany szczególnie do pielęgnacji skóry wrażliwej. Chroni przed wysuszeniem, koi spierzchniętą skórę, delikatnie natłuszcza i zwiększa nawilżenie
- masło kakaowe - tłoczone z nasion amazońskiego kakaowca o silnym działaniu antyrodnikowym i przeciwstarzeniowym. Doskonale natłuszcza, nawilża, odżywia i regeneruje skórę, poprawia elastyczność
- wosk pszczeli - pozyskiwany z plastrów woskowych, bogaty w kwasy tłuszczowe, witaminy i mikroelementy. Wosk odżywia, natłuszcza i wygładza naskórek, chroni przed ponownym wysychaniem
- witamina E - silny antyoksydant, niweluje wolne rodniki i spowalnia procesy starzenia. Wzmacnia barierę lipidową, poprawia elastyczność i nawilżenie naskórka, łagodzi podrażnienia
SPOSÓB UŻYCIA
Niewielką ilość MASŁA nanieść na usta w zależności od potrzeb, nawet kilka razy w ciągu dnia lub grubszą warstwę na noc, po wykonaniu peelingu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 15°C do 25°C.