SKŁADNIKI
Łuskany ryż brązowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kaszkę ryżową można stosować jako zagęszczacz do zup, gulaszów warzywnych oraz sosów. Idealnie nadaje się jako dodatek do ciast i musli.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszkę zalać wodą lub napojem roślinnym o temperaturze 80°C. Pozostawić na 2-3 minuty. Można dodać owoce, dżem lub wiórki kokosowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1573 kJ / 371 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 7,3 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.