SKŁADNIKI
biała herbata Bai Mu Dan* (Chiny) 80 %, naturalny aromat kwiatu pomarańczy* 9 %, naturalny aromat wanilii*, płatki kwiatu pomarańczy* 4 %, płatki kwiatów*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bai Mu Dan (biała piwonia), zbierana wiosną w prowincji Fujian, składa się z końcowych pąków pokrytych srebrzystym meszkiem i dwóch kolejnych liści (drobne zbiory).
Przygotowanie obejmuje tylko dwie operacje: więdnięcie na słońcu, a następnie suszenie. Niegdyś zarezerwowana dla cesarzy i szlachty, pierwsze zbiory białej herbaty sięgają XVIII wieku za panowania dynastii Qing.
Wyrafinowany aromat skoszonej trawy i białych kwiatów pięknie komponuje się z jedwabistym aromatem kwiatu pomarańczy.
Zapakowana w 10 muślinowych woreczków.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Torebkę herbaty zalać 250 ml wody. Napar należy parzyć przez 4-5 minut w temperaturze 75°C.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.