SKŁADNIKI
woda, fasolka szparagowa* 14 %, cukinia* 10 %, ziemniaki*, cebula*, marchew*, oliwa z oliwek* 2 %, skrobia kukurydziana*, napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa*, woda), siemię lniane* 1 %, sól, olej lniany* 0,5 %, pieprz biały*, tymianek*, rozmaryn*, regulator kwasowości: kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Krem warzywny z nasionami lnu i olejem lnianym, oliwą z oliwek i rozmarynem.
Świeże warzywa z naszego ogrodu łączymy z nasionami, olejem lnianym czy napojem kokosowym, tworząc oryginalne, smaczne i wysoce odżywcze kremy.
Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Produkt do bepośredniego spożycia po podgrzaniu. Produkt pasteryzowany.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 249 kJ/59 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 4,9 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,98 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.