SKŁADNIKI
woda, olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko PSZENNE 17 %, skrobia kukurydziana, kasza manna (z PSZENICY) 5 %, mąka PSZENNA 5 %, mąka kukurydziana, aromat z ekstraktu drożdżowego, hydrolizaty z białka roślinnego (zawierają SOJĘ), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście SELERA, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], koncentrat pomidorowy, sól, przyprawy, zioła, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
OPIS
Pulpety zostały przyrządzone z odpowiednio przyprawionego teksturowanego białka pszennego, które świetnie imituje mięso. Jest to składnik naturalny, pozbawiony chemicznych dodatków, bez obaw mogą więc po niego sięgnąć alergicy. Warto jednak zaznaczyć, że zawiera on spore ilości glutenu, stąd powinny go unikać osoby chore na celiakię i na diecie bezglutenowej.
Źródło białka. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.
Produkt pasteryzowany.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pulpety najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię. Podgrzewać na małym ogniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 702 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 8,3 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0,95 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.