SKŁADNIKI
woda, marchew 13 %, soczewica brązowa 12 %, pulpa z mango 11 %, cebula, napój kokosowy (ekstrakt z orzecha kokosowego 85 %, woda), ugotowana cieciorka (woda, cieciorka), kukurydza konserwowa (kukurydza, woda, sól), olej rzepakowy, kasza jaglana, pestki dyni, sok cytrynowy, sól morska, nasiona słonecznika, przyprawy, mąka jaglana.
OPIS
Veggie Bowl - soczewica & mango lunch w stylu indyjskim. Roślinna sałatka z brązową soczewicą i mango. Produkt pasteryzowany.
Lunch może być spożywany jako sałatka prosto po otwarciu lub jako ciepły posiłek po podgrzaniu w garnku bądź kuchence mikrofalowej. Posiłek idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem, waflami czy pitą.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Źródło białka. Opakowanie zawiera jedną sugerowaną porcję produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 582 kJ/140 kcal
Tłuszcz: 7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, GLUTEN, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i seler.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Umieść słoik bez wieczka w kuchnce mikrofalowej
2. Podgrzej mocą 600 W przez 90 sekund.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.