SKŁADNIKI
woda, pieczarki 18 %, papryka 17 %, cebula, koncentrat pomidorowy 9,5 %, kiełbasa z szynki wieprzowej 9 % (mieso wieprzowe z szynki, woda, sól, przyprawy, aromaty), cukinia, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (pasternak, marchew, pietruszka, czosnek), ekstrakt drożdżowy, przyprawy.
OPIS
Leczo z kiełbasą z szynki wieprzowej. Produkt sterylizowany.
Soczyste plastry kiełbasy z szynki zatopione w aromatycznych warzywach, to sycące i klasyczne danie kuchnii europejskiej. Jest to posiłek, który przygotujesz już w 3 minuty, idealny na szybki obiad.
Idealne rozwiązanie, gdy nie ma czasu na przygotowanie posiłku. Dania So Food są bowiem gotowe już w 3 minuty. A do tego nie zawierają konserwantów, barwników ani wzmacniaczy smaków. Jest to więc smaczna propozycja dla wszystkich, którzy cenią wysoką jakość składników.
Sekretem naszych produktów są najlepsze składniki i specjalny proces przygotowania, dzięki któremu pozostają one pyszne i świeże.
Dania So Food wyróżniają się indywidualnym, oryginalnym smakiem. Dzięki różnym propozycjom każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Klasyczne leczo z kiełbasą to mocno warzywne danie, które dzięki kiełbasie zadowoli poszukiwaczy pożywnych posiłków.
Chrupiące warzywa, aromatyczny, pomidorowy sos i kiełbasa będą świetną propozycją na pożywny obiad lub kolację. Wystarczy świeże pieczywo i posiłek gotowy.
Nie wymaga przechowywania w lodówce.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W kuchence mikrofalowej (800 W): zdejmij papierową owijkę, nakłuj folię i podgrzewaj przez około 3 minuty.
Na patelni, w garnku: zawartość miseczki podgrzewaj przez 10 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 314 kJ/75 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 6,5 g
w tym cukry: 2,9 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, SELER, MLEKO (łącznie z laktozą), SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.