SKŁADNIKI
Sok z buraków ćwikłowych NFC (56 %), zagęszczony
sok z buraków ćwikłowych 65% (41%), cebula, kwas mlekowy
-regulator kwasowości, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.
OPIS
Gotujemy wywar z cebuli, czosnku, liścia laurowego i ziela angielskiego. ( można napisać, że na soku z buraka NFC ). Do ugotowanego wywaru dodajemy sok z buraka ćwikłowego NFC i zagęszczony sok z buraka ćwikłowego 65%, podgrzewamy. Na koniec gotowania dodajemy kwas mlekowy ( korekcja kwasowości ) , rozlewamy i pasteryzujemy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 597 kJ / 140 kcal;
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 33 g;
w tym cukry: 29 g;
Białko: 2,1 g;
Sól: 1,4 g;
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
magazyn suchy, zamkniety temperatura od 0 °C do 30 °C