ŻYWE KULTURY BAKTERII DO VEGURTU...

    ŻYWE KULTURY BAKTERII DO VEGURTU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

    Obecnie brak na stanie
    16,69 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (NCFM®), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Bifidobacterium lactis (Bi-07), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus pentosus, Lactobacillus plantarum.

    OPIS
    Zakwaska do VEGURTU to starter z probiotycznymi kulturami bakterii, dzięki któremu możesz zrobić VEGURT, czyli wegańską alternatywę dla klasycznego jogurtu z MLEKA zwierzęcego.
    Możesz przygotować go na bazie napojów roślinnych, zwłaszcza sojowego ale również owsianego, migdałowego czy kokosowego.
    Każdy starter przeznaczony jest do ukwaszenia od 1 do 2 litrów napoju roślinnego.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie napoju sojowego o zawartości ok. 7 % soi.
    Wartość energetyczna - 155 kJ/37 kcal
    Tłuszcz - 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
    Węglowodany - 1,6 g
    w tym cukry - 0,8 g
    Białko - 3,3 g
    Sól - 0,02 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Użyj od 1 do 2 litrów napoju sojowego. Podgrzej go do temperatury 38 - 42 stopnie Celsjusza
    2. Dodaj zawartość startera i wymieszaj
    3. Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 - 14 godzin
    4. Gotowy Vegurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 5 dni.

    ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
    Przechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.
    4820148056969

    1 inny produkt w tej samej kategorii: