SKŁADNIKI
buraki* (50 %), woda, czosnek*, liść laurowy*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Być może najmocniejszy żywy zakwas na rynku. Nasza wersja to wersja strong bez rozcieńczania. Jak za mocny to można dodać trochę soku z jabłek, wody lub miodu bio.
Ilość dobrych probiotcznych bakterii liczymy tu w miliardach. Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 5,8 x 10^5 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze soku].
Zakwas z buraków jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego, czyli probiotyki, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.
Wytworzony w Polsce z najlepszych składników BIO - certyfikowanych ekologicznie, czyli wszystko czyste bez pestycydów i metali ciężkich.
SPOSÓB UŻYCIA
Jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań najlepiej pić na czczo, pół godziny przed posiłkami i godzinę po posiłku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 36 kJ/8 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 0 g
Sól: 1,0 g
UWAGA
Zakwas niepasteryzowany dzięki czemu fermentacja trwa cały czas również w butelce.
Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces.
Na dnie naturalny osad, przed otwarciem wymieszać.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temeraturze od +4 do +8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.