SKŁADNIKI
woda, olej kokosowy całkowicie utwardzony, skrobie modyfikowane (E 1420, E1450), białko roślinne, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
OPIS
Wegańska alternatywa dla nabiałowego włoskiego mascarpone. Produkt na bazie oleju kokosowego o wyjątkowym smaku i aromacie. Dzięki zwartej konsystencji idealnie nadaje się do przygotowywania deserów – kultowego tiramisu w wersji wegańskiej i słonych potraw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1427 kJ/346 kcal
Tłuszcz - 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g
Węglowodany - 7,0 g
w tym cukry - <0,1 g
Białko - 0,6 g
Sól - 0,14 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +10 °C