SKŁADNIKI
kukurydza* (89 %), quinoa* (10 %), sól morska (1 %)
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
OPIS
Ekologiczne wafle z dodatkiem quinoa. Produkowane z wysokiej jakości ekologicznej kukurydzy w sposób gwarantujący zachowanie cennych właściwości pełnego ziarna. Bezglutenowe. Wafle są cienkie, bardzo chrupiące i mają charakterystyczny smak. Doskonale sprawdzą się jako lekka przekąska lub z dodatkami. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba czy słodkich przekąsek. Z dodatkiem pomidora oraz bazylii będą stanowić wyśmienity, lekkostrawny i dietetyczny posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1438 kJ/341 kcal
Tłuszcz 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 62 g
w tym cukry 1,5 g
Błonnik 8,9 g
Białko 9,5 g
Sól 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i czystym, dobrze wentylowanym, neutralnym zapachowo miejscu. Nie wystawiać na działanie promieni słonecznych i niskich temperatur.