SKŁADNIKI
woda, pieczarki 22 %, ogórek kiszony (ogórek, woda, sól) 19 %, cebula 16 %, koncentrat pomidorowy, teksturowane białko PSZENNE 13 %, olej rzepakowy, ekstrakt drożdżowy, przyprawy, grzyby suszone (borowik, podgrzybek) 1,1 %, sól morska, skrobia kukurydziana, bulion warzywny (sól, warzywa suszone [pasternak, marchew, SELER korzeń, pietruszka korzeń, por, SELER liść, pietruszka nać], olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść)
OPIS
Sos myśliwski to popularne danie kuchni polskiej, które swój charakterystyczny smak zawdzięcza połączeniu różnych rodzajów grzybów z kwaskowatym ogórkiem kiszonym.
Produkt pasteryzowany. Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 321 kJ / 77 kcal
Tłuszcz - 3,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 4,2 g,
w tym cukry - 1,7 g
Błonnik - 1,1 g
Białko - 7,4 g
Sól - 1,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i gorczycę.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sos najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię. Podgrzewać na małym ogniu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni.