SKŁADNIKI
warzywa* 62 % w zmiennych proporcjach (pomidory*, koncentrat pomidorowy*, papryka czerwona*, papryka zielona*, cebula*, ogórek konserwowy* [ogórki*, ocet brandy*, nierafinowany cukier trzcinowy*, sól morska]), gotowana fasola biała* 25 %, syrop z agawy*, olej słonecznikowy*, ocet brandy*, sól wędzona (sól, naturalny dym wędzarniczy), SELER*, czosnek*, oregano*, tymianek*, pieprz*, kolendra*, goździki*, cynamon*, pieprz cayenne*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos warzywny z białą fasolą z nutą wędzonej soli.
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu, makaronów, kuskusu, grzanek i innych dań.
Produkt pasteryzowany.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sos krótko podgrzać w rondelku, podawać gorące.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 378 kJ/91 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 8,5 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 3,2 g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.