SKŁADNIKI
100 % ekologiczna PSZENICA ekspandowana.
OPIS
Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych.
Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie.
Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną złocistą barwę i przyjemny aromat prażonego zboża.
Pszenica ekspandowana to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się z mlekiem, jogurtem lub owocami.
Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 1531 kJ/362 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Weglowodany: 69 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 7,8 g
Białko: 13 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.