SKŁADNIKI
Aqua, Sodium Carboxymethyl Starch, Lactobacillus/Pumpkin Fruit Ferment Filtrate, Glycerin, Propanediol, Lactic Acid, Cellulose Gum, Ficin, Coco- Glucoside, Inulin, Xanthan Gum, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Cellulose, Fructose, Glucose, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum.
OPIS
Wyjątkowy peeling-mus inspirowany gabinetowymi zabiegami enzymatycznego złuszczania!
Doskonały do każdego rodzaju skóry, także wrażliwej, naczynkowej, tłustej, mieszanej i z niedoskonałościmi, która potrzebuje delikatnej eksfoliacji. Produkt intensywnie złuszcza, wygładza, odnawia, rozjaśnia i działa odblokowująco na pory skóry. Sprawia, że skóra jest czysta i nabiera zdrowego kolorytu.
Co działa w peelingu?
Enzymatyczny kompleks złuszczający 4,5 %:
* Ficyna – Enzym roślinny pozyskiwany z lateksu figowców, należący do rodziny proteaz, do których należą również papaina i bromelaina. Ficyna działa 20 razy silniej od papainy i bromelainy.
* Enzymy z dyni - otrzymywane w procesie fermentacji pulpy dyniowej (surowiec ze zrównoważonego rozwoju). Wykazuje moc odnowy taką samą jak 4 % kwas glikolowy, a ponadto jest bogactwem minerałów i witamin (przede wszystkim A, E i C), roślinnych kwasów tłuszczowych, a także dużej ilości fitosteroli skutecznie wygładzających zmarszczki, regenerujących skórę i działających przeciwalergicznie.
SPOSÓB UŻYCIA
Sporą ilość peelingu nanieś na twarz (omijaj oczy) i pozostaw na minimum 4-10 minut, a następnie spłucz chłodną wodą wykonując delikatny masaż. Stosuj 1-2 razy w tygodniu. W ciągu dnia aplikuj produkty ochrony przeciwsłonecznej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.