SKŁADNIKI
woda, soczewica zielona 25 %, SOJA 21 %, SELER 10 %, marchew 10 %, pietruszka 8 %, cebula 6 %, olej rzepakowy, błonnik PSZENNY (bez glutenu), skrobia kukurydziana, sól, por 1 %, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone 0,6 % (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por), przyprawy ziołowe (zawierają SELER, GORCZYCĘ), substancja zageszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
OPIS
Pasta kanapkowa z soczewicy i SOI z dodatkiem warzyw. Produkt pasteryzowany. Wysoka zawartość białka. Źródło błonnika pokarmowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 509 kJ/122 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 7,0 g
Sól: 1,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.