PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO...

    PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g - TERRASANA

    Obecnie brak na stanie
    49,59 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    pulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*)(*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela.
    Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości.
    Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
    Ocet ume su powstaje w wyniku fermentacji umeboshi (morele japońskie kiszone).
    W Japonii pasta ume używana jest do sosów, dipów i sushi.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna - 102 kJ/24 kcal
    Tłuszcz - 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
    Węglowodany - 2,7 g
    wtym cukry - 0 g
    Błonnik - 3,6 g
    Białko - 0,3 g
    Sól - 14,2g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    8713576173239

    16 innych produktów w tej samej kategorii: