SKŁADNIKI
ugotowana cieciorka 52 % (woda, cieciorka), cebula, koncentrat pomidorowy 10 %, olej rzepakowy, sok z cytryny, drożdże suszone nieaktywne, sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por), błonnik PSZENNY (bezglutenowy), bazylia suszona 0,4 %, przyprawy (zawierają seler).
OPIS
Pasta powstała przez zmiksowanie ugotowanej cieciorki z koncentratem pomidorowym, bazylią, warzywami i przyprawami. Produkt pasteryzowany.
Do smarowania pieczywa, do zapiekanek, nadziewania naleśników itp.. Może stanowić bazę do zup np. pomidorowej.
Źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 689 kJ/165 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik 3,2 g
Białko: 4,5 g
Sól: 1,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.