SKŁADNIKI
ekologiczna mąka SOJOWA teksturowana i częściowo odtłuszczona.
OPIS
Paski sojowe to doskonały produkt dla osób praktykujących wegańską dietę. Dzięki tym SOJOWYM krajankom, wegańska dieta nie musi oznaczać wyrzeczeń. Ten zamiennik mięsa mielonego doskonale sprawdza się w różnych potrawach i stanowi idealną bazę dla wegetariańskich przepisów.
Z paskami sojowymi możesz stworzyć smakowite wegetariańskie sosy bolońskie, aromatyczne lazanie, pikantne chili sin carne czy też pyszne roślinne tortille.
Ciesz się pełnymi smaku i satysfakcji posiłkami, korzystając z pasków sojowych. Ich wyjątkowa jakość i wszechstronność pozwolą Ci odkryć całkowicie roślinne dania, które nie tylko będą smaczne, ale także korzystne dla Twojego zdrowia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Paski sojowe pozostawić do napęcznienia w ciepłej wodzie (1 część pasków i 1/2 części płynu) przez około 10 minut. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
100 g pasków sojowych namoczonych w 120 ml wody daje 220 g pasków sojowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ/356 kcal
Tłuszcz: 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 15 g
Białko: 50 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, MLEKO, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, NASIONA SEZAMU i łubin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności