SKŁADNIKI
papryka ostra liofilizowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Liofilizowaną paprykę ostrą można wykorzystać do wszelkich dań kuchni meksykańskiej, chińskiej, włoskiej, RYB, drobiu czy mięs oraz ryżu i potraw z grilla.
SPOSÓB UŻYCIA
Odpowiednią ilość pokruszyć czy rozetrzeć w moździerzu i dodać do potrawy, marynaty lub mieszanki przyprawowej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1433 kJ/341 kcal
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 36 g
Błonnik: 20 g
Białko: 7,6 g
Sól: 0,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.