OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA...

    OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - BIO FOOD

    Obecnie brak na stanie
    28,88 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    olej rzepakowy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 3760 kJ / 900 kcal
    Tłuszcz: 100 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
    Węglowodany: 0 g
    w tym cukry: 0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    UWAGA
    Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
    5902693122401

    16 innych produktów w tej samej kategorii: