SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA* 58 %, mąka OWSIANA pełnoziarnista* 15 %, syrop z cukru trzcinowego*, cukier*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 5,6 %, sól morska. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne chrupki zbożowe kakaowe mogą stanowić doskonały dodatek do MLEKA, napoju roślinnego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka. Źródło ryboflawiny, niacyny, żelaza, fosforu, cynku i magnezu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1428 kJ/342 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 11 g
Białko: 8,9 g
Sól: 0,4 g
Ryboflawina 0,21 mg (15 %)**
Niacyna: 3,5 mg (22 %)**
Żelazo: 5,2 mg (37 %)**
Fosfor: 220 mg (31 %)**
Cynk: 1,8 mg (18 %)**
Magnez: 70 mg (19 %)**
** Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu