SKŁADNIKI
morele*, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca - pektyna, regulator kwasowości - kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez wydrylowanie owoców moreli z dodatkiem cukru. Smak słodko-kwaśny chcarakterystyczny dla owoców moreli, barwa zbliżona do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 674 kJ / 153 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 37 g
w tym cukry - 36 g
Białko - 1,1 g
Sól - <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.