SKŁADNIKI
morele*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany przez gotowanie owoców moreli z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. Utrwalony przez pasteryzację w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców moreli. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 498 kJ / 118 kcal
Tłuszcz < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 25 g
Białko: 1,1 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu w temperaturze +4°C.