SKŁADNIKI
miód manuka-kanuka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Miód powstaje jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii.
Źródłem nektaru i pyłku, z których powstaje miód manuka - kanuka są kwiaty z tzw. drzewa herbacianego.
Kwiat kanuka zyskał naukową nazwę Kunzea ericoides, podczas gdy manuka nazwana została Leptospermum scoparium.
Miód zawiera methylglyoxal (MGO) w ilości 85 - 100 mg/kg, który odpowiada za procesy antybakteryjne.
Ten ciemny płynny miód ma pyszny specyficzny smak. Idealny do herbaty, twarogu lub po prostu na łyżkę!
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1369 kJ/325 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 81 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0 g
UWAGA
Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 12 miesiąca życia.
Skrystalizowany miód należy delikatnie podgrzać w kąpieli wodnej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.