MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE...

    MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g - BIOVEGAN

    Obecnie brak na stanie
    16,97 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    Ciasto brownie* [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, 12 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,5 % kakao w proszku*, skrobia z tapioki*, 3 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), mąka z nasion chia* (Salvia hispanica), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]. Ciasto sernik* [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka z cytryny*, 0,1 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie zawiera 380 g mieszanki na ciasto brownie, 100 g mieszanki na ciasto sernik.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z recepturą wegańską
    Wartość energetyczna: 1121 kJ/267 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g
    Węglowodany: 36 g
    w tym cukry: 22 g
    Błonnik: 2,1 g
    Białko: 4,1 g
    Sól: 0,26 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do przygotowania ciasta w wersji wegetariańskiej potrzeba:
    - 200 ml mleka
    - 100 g miękkiego masła
    - 200 g chudego twarogu
    - 150 g jogurtu naturalnego (3,8 % tłuszczu)
    - 1 jajko
    - Foremka (20 x 20 cm)
    - Mikser ręczny z trzepaczką

    1. Rozgrzej piekarnik do 170°C z funkcją grzania góra/dół lub 150°C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
    2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, MLEKO i masło. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
    3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, chudy twaróg, JOGURT naturalny i jajka. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na najniższych obrotach, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
    4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
    5. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.


    Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:
    - 200 ml napoju sojowego
    - 100 g miękkiej margaryny
    - 400 g twarogu sojowego lub jogurtu
    - Foremka (20 x 20 cm)
    - Mikser ręczny z trzepaczką

    1. Rozgrzej piekarnik do 170°C z funkcją grzania góra/dół lub 150°C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
    2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
    3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, twaróg SOJOWY lub jogurt. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższym ustawieniu, aż będzie gładkie. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
    4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
    4. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

    UWAGA
    Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeżeli ciasto będzie pieczone dłużej, będzie mniej wilgotne.
    *Grube naczynia żaroodporne (szklane, ceramiczne itp.) mogą wpływać na czas pieczenia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
    4005394280041

    16 innych produktów w tej samej kategorii: