MIESZANKA NA CIASTO CZEKOLADOWE...

    MIESZANKA NA CIASTO CZEKOLADOWE BEZGLUTENOWA BIO 400 g - BIOVEGAN

    Obecnie brak na stanie
    11,20 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, 11,1 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,1 % kakao w proszku*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; błonnik jabłkowy*, kwas: winiany potasu; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; sól, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)*; substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu
    Wartość energetyczna: 1404 kJ/335 kcal
    Tłuszcz: 16 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
    Węglowodany: 43 g
    w tym cukry: 22 g
    Błonnik: 2,7 g
    Białko: 4,0 g
    Sól: 0,65 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do przygotowania ciasta potrzeba:
    - 300 ml napoju sojowego
    - 100 g miękkiej margaryny
    - Foremka (20-25 cm)
    - Mikser ręczny z trzepaczką

    1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją termoobieg lub grzanie z funkcją góra/dół, w międzyczasie nasmaruj formę do pieczenia.
    2. Do miski wsypać mieszankę do pieczenia, napój SOJOWY i margarynę. Używając miksera ręcznego z trzepaczką, wymieszaj wszystko krótko na niskich obrotach. Następnie kontynuuj ubijanie przez 2 minuty na najwyższym poziomie, aż masa stanie się kremowa i puszysta. Włóż ciasto do formy i trochę wygładź.
    3. Ciasto piec na środkowym ruszcie przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C z funkcją termoobieg lub ok. 60 minut w temperaturze 180°C z funkcją grzania góra/dół.
    4. Pod koniec pieczenia sprawdź stopień wypieczenia drewnianym szpikulcem na środku ciasta. Jeśli ciasto przykleja się do patyczka, w razie potrzeby zwiększ czas pieczenia o około 5 minut i spróbuj ponownie.
    5. Najpierw odstaw ciasto w foremce na ruszcie na 15 minut, następnie wyjmij je z foremki i pozwól mu całkowicie ostygnąć na ruszcie.

    Wskazówka
    Twoje ciasto będzie jeszcze bardziej czekoladowe, jeśli po ostygnięciu pokryjesz je polewą czekoladową.

    UWAGA
    Możesz również przygotować ciasto czekoladowe z innymi napojami roślinnymi. Należy pamiętać, że konsystencja może się różnić w przypadku stosowania innych napojów roślinnych. Do przygotowania polecamy napój sojowy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
    4005394288078

    16 innych produktów w tej samej kategorii: