SKŁADNIKI
serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes)
OPIS
Nasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z SOI, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. Klasyczny makron jajeczny zawiera GLUTEN, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej. Nasz makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystujemy tylko serca “rdzeń” młodych nierozwiniętych liści palmy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
bezpośredni - tuż po otwarciu opakowania jako składnik sałatek na zimno
po podgrzaniu - wystarczy go zalać gorącym bulionem rosołowym
do smażenia - na patelni lub woku jako główny składnik dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej
w mikrofali - odgrzewać 2 minuty
w piekarniku - odgrzewać 5 minut
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.