SKŁADNIKI
Semolina pełnoziarnista z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju lub masło.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1506 kJ/356 kcal
Tłuszcz - 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 68 g
w tym cukry - 3,4 g
Błonnik - 8,3 g
Białko - 12 g
Sól - <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.