SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron w postaci dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nie wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne, zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem. Piec w piekarniku w temp. 200 C przez 35 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1512 kJ / 357 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,5 g
Węglowodany - 71,2 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 3,3 g
Białko - 12,4 g
Sól - <0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu