SKŁADNIKI
majeranek liofilizowany* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Liofilizowany majeranek można wykorzystać w formie przyprawy, np. do kiełbas, pasztetów, dań z wieprzowiny, sosów na bazie pomidorów, tradycyjnych zup kuchni polskiej lub jako składnik ziołowego naparu.
SPOSÓB UŻYCIA
Odpowiednią ilość pokruszyć czy rozetrzeć w moździerzu i dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej.
W celu przygotowania ziołowego naparu, łyżeczkę surowca zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem przez 10 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1284 kJ/307 kcal
Tłuszcz: 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 4,0 g
Błonnik: 23 g
Białko: 11 g
Sól: 0,34 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.