SKŁADNIKI
woda, ugotowana fasola w zmiennych proporcjach 26 % (czarna fasola [fasola, woda], czerwona fasola [woda, fasola]), warzywa w zmiennych proporcjach (marchew, cebula), papryka czerwona 12 %, koncentrat pomidorowy, kasza bulgur (z PSZENICY) 10 %, olej rzepakowy, napój kokosowy (ekstrakt z orzecha kokosowego 85 %, woda), sól morska, przyprawy, siemię lniane, mąka jaglana, bulion wegetariański (sól, warzywa suszone [pasternak, marchew, SELER korzeń, pietruszka korzeń, por, SELER liść, pietruszka nać], olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść).
OPIS
Veggie Bowl - fasola & papryka lunch w stylu meksykańskim. Roślinna sałatka z kaszą bulgur, czarną i czerwoną fasolą oraz czerwoną papryką. Produkt pasteryzowany.
Lunch może być spożywany jako sałatka prosto po otwarciu lub jako ciepły posiłek po podgrzaniu w garnku bądź kuchence mikrofalowej. Posiłek idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem, waflami czy pitą.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Opakowanie zawiera jedną sugerowaną porcję produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 483 kJ/116 kcal
Tłuszcz: 6,1 g
w tym kwasy nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 3,4 g
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i gorczycę.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Umieść słoik bez wieczka w kuchnce mikrofalowej
2. Podgrzej mocą 600 W przez 90 sekund.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.