SKŁADNIKI
MLEKO kozie bez laktozy
OPIS
100% Kozie MLEKO bez laktozy wysoko pasteryzowane jest doskonałe do picia na zimno i na gorąco, do sporządzania kakao, zup mlecznych i koktajli i innych dań lub napoi na bazie mleka. Jest lekkostrawne, posiada wysoka zawartość białka i stanowi źródło wapnia. Surowiec do produkcji koziego MLEKA bez laktozy pochodzi od kwalifikowanych dostawców MLEKA koziego karmiących swoje stada paszami bez GMO. Wyprodukowany w polskiej firmie rodzinnej
Podane wysokiej obróbce termicznej (temperatura obróbki 122°C / czas 120 sekund).
Zawartość tłuszczu: 2,5 %.
Zawartość laktozy <0,01 g/100 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 218 kJ / 53 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 4,3 g
w tym cukry: 4,1 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25°C. Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 48 h w temperaturze od +2°C do +8°C.