SKŁADNIKI
Biała herbata Bai Mu Dan* 80 % (Chiny), naturalne aromaty*, płatki kwiatów*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bai Mu Dan (biała piwonia), zbierana wiosną w prowincji Fujian, składa się z końcowych pąków pokrytych srebrzystym meszkiem i dwóch kolejnych liści (drobne zbiory).
Przygotowanie obejmuje tylko dwie operacje: więdnięcie na słońcu, a następnie suszenie. Niegdyś zarezerwowana dla cesarzy i szlachty, pierwsze zbiory białej herbaty sięgają XVIII wieku za panowania dynastii Qing.
Wyrafinowany aromat skoszonej trawy i białych kwiatów pięknie komponuje się z jedwabistym aromatem kwiatu pomarańczy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 250 ml wody należy użyć 2 łyżeczki herbaty. Napar należy parzyć przez 4-5 minut w temperaturze 75°C
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.