SKŁADNIKI
woda, kapusta biała 42 %, pieczarki 13 %, koncentrat pomidorowy 13 %, marchew, kasza gryczana niepalona 4 %, teksturowane białko SOJOWE, cebula, skrobia kukurydziana, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER korzeń, pietruszka korzeń, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], olej rzepakowy, siemię lniane 1 %, soczewica brązowa 1 %, sól morska, sos SOJOWY (woda, SOJA, sól), przyprawy ziołowe (zawierają GORCZYCĘ), przyprawy.
OPIS
Gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną niepaloną, soczewicą brązową i siemieniem lnianym w sosie pomidorowym. Produkt pasteryzowany. Wysoka zawartość białka. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 237 kJ / 56 kcal
Tłuszcz - 1,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 6,7 g,
w tym cukry - 2,7 g
Błonnik - 1,5 g
Białko - 2,9 g
Sól - 0,93 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni.