SKŁADNIKI
miazga kakaowa* (56 %), nierafinowany surowy cukier trzcinowy* (29 %), tłuszcz kakaowy*, sól morska (0,4 %), laski wanilii*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa minimum 70 %.
OPIS
Deserowa czekolada z dodatkiem kryształków morskiej soli - niecodzienne, zaskakujące połączenie smakowe dla zwolenników oryginalnych, wytrawnych słodyczy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2474 kJ/ 589 kcal
Tłuszcz: 45 g
w tym kwasy nasycone: 27 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 28 g
Błonnik: 10 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0,42 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO, ORZECHY LASKOWE, ORZESZKI ZIEMNE, migdały.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 16 - 18 °C, w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.