SKŁADNIKI
mieszanka białek 25,5 % (koncentrat białka SERWATKOWEGO, koncentrat białka MLEKA, izolat białka SOJOWEGO), syrop maltozowy, polewa z kakao 18 % [cukier, tłuszcze roślinne (z ziaren palmy, palmowy, masło shea, w różnych proporcjach), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 16 %, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), naturalny aromat waniliowy], oligofruktoza (błonnik rozpuszczalny), olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, chrupki ryżowe (mąka ryżowa, cukier, suszona marchew), substancja zagęszczająca: polidekstroza (błonnik), odtłuszczone MLEKO w proszku, stabilizator: guma guar, aromat, emulgator: lecytyny (z SOI).
OPIS
Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Doskonale dobrana kompozycja białek oraz kremowa polewa sprawiają, że baton jest wyjątkowo kruchy, a jego konsystencja delikatna.
Baton zawiera aż 26 % białka najwyższej jakości: koncentrat białek MLEKA (MPC), koncentrat białek serwatkowych (WPC), izolat białek soi.
Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego. 0 % tłuszczów trans.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1731 kJ/413 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 21 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 25 g
Sól: 0,65 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY i orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.